Top image

Udskiftning af ruden

Den mest udsatte del i et Primo vindue er uden tvivl ruden, og det kan næppe undgås, at der går en rude på et eller andet tidspunkt i vinduernes levetid. For den fingernemme er det faktisk muligt at skiftet ruden uden professionel assistance:

 

Glasset fastholdes af en ind- eller udvendig glasliste, som er klemt på plads. Glaslisten kan løsnes med en bred spartel el. lign. Spartlen placeres mellem glasliste og ramme midt på den længste side. Slå let med håndfladen på spartelen, og glaslisten løsnes let.

 

Den ødelagte rude tages ud, og den nye sættes i jfr. montageforskrifterne fra Glasindustrien.

 

Ved udvendige glaslister som f.eks. i topstyrede vinduer er der monteret sikringsklodser, der forhindrer indbrud ved afmontering af ruden. Listerne skal nemlig skæres fri, hvilket kræver en del arbejde. Så skal du have skiftet ruden i et topstyret vindue, vil det være en fordel af kontakte Primos serviceafdeling.

 

Glaslister monteres let ved hjælp af en fiberhammer. Start med den korteste glasliste fra den ene ende og sæt glaslisten på som en lynlås. Den sidste glasliste krummes og sættes på plads i hjørnerne, hvorefter den presses ind mod glasset på midten og bankes på plads.