Top billede

Det er et ambitiøst byggeprojekt, der for alvor er ved at tage form i Aalborg – dér hvor den nok så berømte eternitfabrik engang lå.

Området undergår i disse år en gennemgribende forandring; her skyder ungdomsboliger og andre lejeboliger op side om side med fitnesscentre, butikker, supermarkeder og kontorer. Der er mange investorer om at bebygge kvarteret, en af dem er I/S Byggefelt M v. Søren Enggaard A/S, der opfører et xx m2 stort kompleks i 4 etager + kælder, bestående af butiksareal i stueetage, kontormiljøer på 1., 2. og 3. sal samt depotrum mv. i kælderetagen. Byggeriet er tegnet af arkitekterne Bjørk & Maigård, og det er Myhlenberg, der står for udførelsen. Primo Vinduer leverer i den kommende periode knap 100 elementer, alle topstyrede, til projektet.

Læs mere om Eternitten.

Flere varianter på vej

Kvalitets- og prismæssigt er træ/alu vinduet sammenligneligt med vores plast/alu vindue; det er en eksklusiv løsning, der sikrer topisolering, tæthed og lang levetid. Træ/alu vinduet er lidt dyrere, da både karm og ramme består af træ og plast med en kerne af komposit.  Planen er, at vinduet på sigt også skal tilbydes i en mere prisfornuftig variant, hvor rammekonstruktionen udelukkende består af træ, i lighed med traditionelle træ/alu vinduer på markedet.

Samtidig har der vist sig at være et behov for yderligere en variant, nemlig vinduet med træ på indvendig side og plast udvendigt. Fordi plasten er og bliver det materiale, der er mest vedligeholdelsesfrit, er mest upåvirkelig over for vejr og vind og derfor kræver mindst vedligehold og alligevel holder længst.

Vi spår, at træ/plast vinduet bliver det foretrukne vindue eksempelvis i sommerhuse og byggerier med et stramt driftsbudget, f.eks. boligforeninger.  Det er i hvert fald et oplagt valg i kystnære områder samt i bebyggelser, hvor lang levetid og enhver mulig besparelse i udvendig vedligeholdelse kan minimere driftsomkostningerne. Træ/plast vinduet forventes at blive sat i produktion sidst på året.

Efter en omfattende opdatering er vores showroom i Lintrup reetableret og indrettet med stort set alle de produkter, vi i Primo Vinduer udbyder: Plast, plast/alu, træ/alu, sidehængt, topstyret, drej-/kip, topsving, fast karm, facadedøre, terrassedøre, kip-/skydedør, foldedør, greb, sikringsbeslag, sprosser, alu-farveprøver, profilsnitprøver osv.

Vi giver meget gerne en rundvisning og gennemgang af produkterne – både for jer og jeres kunder; det er ganske enkelt den mest effektive vej til at få overblik over udbuddet.

Er du interesseret i et besøg på vinduesfabrikken, så kontakt kundecentret på 70 11 12 33 eller Merete på kontoret: meh@primovinduer.dk, direkte tlf. 7385 5512, mobil 2165 6069. Det er også os, du kontakter, hvis du ønsker håndprøver eller brochuremateriale.

Nye energikrav sat på stand-by

Noget tyder på, at de planlagte stramninger af energikravene i BR15 udebliver eller i hvert fald udskydes. Vinduesindustrien har i august meddelt sine medlemmer, at BR15 med al sandsynlighed ikke træder i kraft pr. 1. januar 2015 som oprindelig planlagt, men først til efteråret, ultimo 2015.

Energistyrelsen inviterer i den kommende uge til seminar omkring BR15 – du kan læse mere på styrelsens hjemmeside. samt på Dansk Industri BYGs webforum.