Nyt stuehus på Skærhovedgård

Selvfølgelig skulle vi have Primo vinduer igen, magen til dem der sad i det gamle stuehus. Vi har fået alle de kendte fordele med dreje-kippe funktion, nul vedligehold og lang levetid – blot i ”nye klæder”. Vi synes, resultatet er blevet rigtig godt, men bedøm selv!
Birthe og Peter Møller

Det gamle stuehus på Skærhovedgård har tjent som skiftende landbofamiliers privatbolig igennem mere end 100 år. I 2009 var det så slut - familien Møller besluttede at opføre et nyt stuehus og rive det gamle ned. Tømrermester Karl Erik Lund har stået for byggeriet, og vinduerne er købt gennem Stark.

Skulle have Primo igen

Birthe og Peter Nielsen Møller var ikke i tvivl om, at der skulle sidde vinduer og døre fra Primo i det nye hjem; Primos vinduer havde holdt til det sidste i det gamle stuehus - og holdt sig godt! Familien har også sat pris på drej-kip funktionen, der gør det nemt at lufte ud og vaske vinduer. Peter og Birthe vidste desuden, at selvom de nu skulle opføre et hus med en noget anderledes arkitektur, kunne de få skræddersyet vinduerne til byggestilen.

Med buer og sprosser

Der er lidt herregårdsstil over det nye stuehus: En bred trappe fører op til hovedindgangen, der åbner op ind til en hall. Fra den store stue er der panoramablik over mark og eng, og en dobbelt terrassedør fører ud til haven. Fra soveværelset er der adgang til en altan; der er ikke sparet på hverken terrassedøre eller hoveddøre. Huset er opført i to plan - med kælder og forskudt plan nederst og et højtliggende stueplan øverst, i alt 235 m2 beboelse. I hver gavlende er der indgang til kælderetagen, og boligen har ikke færre end 22 vinduer, smukt fordelt over hele bygningen.